Nina Erčulj

“Z možem sva se odločila za Biobanko po priporočilu sestre. Matične celice so shranjene v Sloveniji in prav to mi daje mi občutek, da so nama blizu v primeru, da bi jih morali uporabiti. Hkrati pa se zavedava, da se z njimi lahko zdravi določene bolezni in vedno več se jih bo lahko zdravilo – znanost v medicini gre naprej vsak dan. Enostavno se nama zdi zelo dobra naložba v prihodnost najinega otroka. Zdravje imamo samo eno in tega se močno zavedava.”

Raay in Marjetka

Vesela sva tudi, da so matične celice popkovnične krvi shranjene v Sloveniji v Biobanki, saj imava tako občutek, da so nama ves čas na razpolago in pomirjena sva, ker veva, da za njih skrbi ekipa najboljših slovenskih strokovnjakov na tem področju.

Urška Hrovat

Dolgo časa sva se s partnerjem odločala ali bi shranila matične celice najinega Filipa ali ne. Veliko sva brskala po internetu in prebirala mnoge članke o tej temi. Na koncu sva se odločila za shranjevanje v zasebni banki, saj sva ugotovila, da ima to določene prednosti pred darovanjem v javno banko.

Ugotovila sva, da se danes resnično da zdraviti že mnoge bolezni z matičnimi celicami in da bo v prihodnosti tega vedno več. Verjameva, da najina odločitev predstavlja neke vrste zavarovanje za zdravje najinega sina. Seveda pa upava, da celic nikoli ne bo potreboval. Nikoli si ne bi odpustila, če ne bi izkoristila te enkratne priložnosti in bi nekega dne Filip potreboval zdravljenje in mu ne bi bile na voljo. Pregledala sva vse tri ponudnike na slovenskem trgu, vendar sva se odločila za Biobanko popkovnične krvi. Za njih pa sva se odločila, ker shranjuje v Sloveniji in ne v tujini. Doma je le doma. Predvsem pa zaradi osebnega pristopa, ki ga imajo do vsake stranke ter prijaznosti in strokovnosti osebja.

Vesna Zornik

Ko se rodi otrok, ga fotografiraš, treba je zanj posaditi drevo, odpreš namensko varčevanje za študij in mu shraniš matične celice. Tako pač je. Drevo bomo posadili jeseni, edino o varčevanju v recesiji imam pomisleke.

O matičnih celicah sem razmišljala že dolgo. Znanstveniki trdijo, da so prihodnost medicine. Danes lahko ozdravijo že veliko bolezni, in ker znanost tako hitro napreduje, verjamem, da bodo čez deset, dvajset let res velika zdravstvena dobrina. Samo eno priložnost v življenju imaš, da shraniš najboljše celice otroka in nisva je hotela zamuditi. Postopki zdravljenja so veliko enostavnejši, če ima otrok shranjene svoje celice, kot če jih dobi iz javne banke.

Z možem sva se odločila, da svoji hčerki zagotoviva tovrstno zdravstveno zavarovanje in hkrati podpreva tudi razvoj slovenske znanosti. Zato sva njene matične celice popkovnične krvi shranila pri Biobanki, ki je edina, ki shranjuje celice v Sloveniji. Seveda upava, da jih Reka nikoli ne bo potrebovala.

Foto: Ksenija Mikor

Nuška Drašček

Ko sva z možem potrdila »sume« o nosečnosti, sva bila izjemno vesela in sva seveda takoj začela razmišljati o prihajajočem družinskem članu. Neizogibno pridejo zraven tudi različne skrbi in glede na to, da tveganje različnih, tudi izjemno hudih bolezni praktično vsako leto narašča, sva začela razmišljati tudi o možnih ukrepih, ki bi najinemu otroku v dani situaciji lahko bili v pomoč.

Shraniti popkovnično kri in s tem Luku omogočiti zdravo zalogo matičnih celic se nama je zdela odlična ideja, saj mu lahko na ta način nudiva dobro možnost ozdravitve v primeru nekaterih bolezni. Zdravljenje z matičnimi celicami je zelo napredovalo in ne predstavljava si, da ne bi izkoristila te možnosti, potem pa bi sin potreboval prav to.

Shranjevanje v zasebni banki ima določene prednosti v primerjavi z javnimi bankami, zato sva se odločila za Biobanko popkovnične krvi – na njihovi spletni strani sva tudi dobila ogromno koristnih informacij in odgovore na nekatera vprašanja. Starši smo pač taki – kjer se da, se trudimo zavarovati svojega otroka in čeprav srčno upava, da Luka celic nikoli ne bo potreboval, se vseeno bolje počutiva vedoč, da so mu na voljo.

Andreja Jernejčič

Vesela sem, da sva se odločila za shranitev popkovnične krvi pri Biobanki. S temi matičnimi celicami je možno ozdraviti vedno več bolezni in poškodb, v prihodnosti pa bo tega še več. Vsak želi svojemu otroku najboljše, in tako sva razmišljala tudi za najino Princeso. Iskreno upava in si srčno želiva, da celic nikoli ne bo potrebovala, za vsak slučaj pa bodo varno shranjene doma v Sloveniji in zato nemudoma na voljo. Je pa res, da si ne bi odpustila, če bi jih nekega dne potrebovala za zdravljenje in jih ne bi imela.

Mateja Količ

Pričakujemo šestega otroka. Pri prvih petih nisem imela še nobenih informacij o možnosti shranjevanja matičnih celic. Med petim in šestim otrokom sem o tem nekaj malega zasledila in prebrala, vendar tudi hitro pozabila, češ, za nas je to že zamujeno. Potem pa se je zgodilo, da smo bili obdarjeni še s šesto nosečnostjo, da smo se v zadnjih trenutkih odločili, da gremo na festival družin v Olimje in da mi je tam najstarejši sin prinesel list z nagradno igro Biobanke za nosečnice, ki mu ga je dala v roke neka gospa…Tako sem dobila priložnost, da razmislim o možnosti odvzema in hrambe matičnih celic.

Maša B. Meden

Vsakdo želi svojemu otroku nuditi le najboljše in zdravje je dobrina, ki je v življenju največ vredna. Zato že odkar sva z možem izvedela, da sem noseča, razmišljava o shranitvi matičnih celic najinega novorojenčka. Že danes lahko z matičnimi celicami zdravniki pozdravijo mnoge težke bolezni in ker verjamem v napredek medicine, menim, da bo na ta način, s pomočjo matičnih celic, vsak dan več in več ozdravljivih bolezni. Ker zaupam slovenskemu znanju, bi shranjevanje popkovnične krvi v vsakem primeru zaupala Biobanki, saj bodo tako celice najhitreje zamrznjene, hranjene bodo doma, zanje pa bodo skrbeli naši strokovnjaki. Biobanka je zakon!

Barbara Libanov Kirbiš

Za hrambo matičnih celic bi se odločila v vsakem primeru, ker sva jih shranila tudi prvi prvi hčerki. Ker pa je sedaj izbira večja bi se definitivno odločila za Biobanko, ker ponuja hrambo matičnih celic v Sloveniji, zaradi česar se le te hitro znajdejo v laboratorij, hkrati pa imamo v Sloveniji toliko lastnih strokovnjakov, ki jih moramo spoštovati in podpirati. Bila pa sem tudi zelo navdušena nad zaposlenimi Biobanke, saj so zelo prijazni in strokovno podkovani, kar pa ti znajo podati v poljudni različici.

Lana Lorenzetti

Shranjevanje hčerkinih dragocenih celic sva zaupala Biobanki iz Trzina. Že ob prvem obisku Biobanke nama je bil všeč njihov profesionalni in hkrati prijateljski pristop, po pogovoru z njimi pa sva prepoznala izjemne izkušnje in strokovnost. Na policah sva opazila tudi številna diplomska dela, ob čemer so nama pojasnili, da poleg shranjevanja tudi razvijajo postopke, ki zdravnikom olajšajo delo pri zdravljenju. Poleg tega so nama prijazno razkazali laboratorije… (fascinantno).

Ugotovila sva, da so edini, ki opravljajo celoten proces, od sklenitve pogodbe, prevoza do laboratorija, zamrznitve in shranjevanja popkovnične krvi in popkovnice, v Sloveniji.

Preberi celo izkušnjo >

Maja Ferme

Za najino hčerko sem si želela, da bi ji lahko že ob rojstvu podarila tri najlepša darila: svobodo, zdravje in srčnost, ki izhaja iz zavedanja da je največja sreča kadar pomagaš sočloveku. Zato sem pristopila k dobrodelnemu projektu za otroke z Madagaskarja, ki so se mu priključili in prijazno pomagali tudi v Biobanki iz Trzina. Ta čudovita gesta me je še dodatno prepričala, da sva z možem izbrala najboljše, kar je potrdil tudi najin obisk pri njih na katerem so nama profesionalno a hkrati tako srčno in prijetno razložili vse podrobnosti in naju povsem prepričali o svoji strokovnosti in profesionalnosti. Na policah sva opazila tudi številne diplomske naloge in priznanja. Ker sem tudi sama podjetnica in svoje delo opravljam z veseljem in z vsem srcem, vsaka stranka pa pri nas v modnem salonu dobi več kot v katerikoli izmed klasičnih javnih trgovin, sem vedela, da ima poleg prijetnega a profesionalnega  odnosa, shranjevanje dragocenih celic najine deklice številne prednosti v zasebni Biobanki iz Trzina v primerjavi z drugimi bankami.

Preberi celo izkušnjo >

Želite brošuro z odgovori za starše?

Po emailu vam bomo poslali brošuro z odgovori na pogosta vprašanja.